Tričko Gothaj - volný střih
Měkkému salámu dalo jméno německé město Gotha, ale Čechoslováci si jej hrdě přijali za vlastní. Sádlo, hovězí zadní, libové i tučné vepřové, voda, sůl a koření... a jedinečná mastná pochoutka je na světě. Úplně prvotní receptura dbala na to, že masa v salámu musí být cca 65 %. Kvalita původního složení, na kterou starší generace určitě nedají dopustit, po sametové revoluci ale klesla a z oblíbené lahůdky se stal levný výrobek plný náhražek. Dnes je salám opět svázán normami, které mu nedovolí mít méně než 40 % masa. Jak by si ale vedl v porovnání chutí s původním retro gothajem, to můžeme jen hádat.
A co dělá salám sirkách? Stejně jako třeba kakao, rada k umývání ovoce nebo propagace dřevorubeckého povolání - prostě dělá reklamu. Soukromé podniky nebyly, a tak se propagovaly věci zdánlivě obyčejné, rady pro zdravý životní styl nebo varování před tím, že oheň je horký... Tak proč nedat na krabičku od zápalek gothaj?