Tričko Gothaj - volný střih
Měkkému salámu dalo jméno německé město Gotha, ale Čechoslováci si jej hrdě přijali za vlastní. Sádlo, hovězí zadní, libové i tučné vepřové, voda, sůl a koření... a jedinečná mastná pochoutka je na světě. Úplně prvotní receptura dbala na to, že masa v salámu musí být cca 65 %. Kvalita původního složení, na kterou starší generace určitě nedají dopustit, po sametové revoluci ale klesla a z oblíbené lahůdky se stal levný výrobek plný náhražek. Dnes je salám opět svázán normami, které mu nedovolí mít méně než 40 % masa. Jak by si ale vedl v porovnání chutí s původním retro gothajem, to můžeme jen hádat.
A co dělá salám sirkách? Stejně jako třeba kakao, rada k umývání ovoce nebo propagace dřevorubeckého povolání - prostě dělá reklamu. Soukromé podniky nebyly, a tak se propagovaly věci zdánlivě obyčejné, rady pro zdravý životní styl nebo varování před tím, že oheň je horký... Tak proč nedat na krabičku od zápalek gothaj?
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.